duiken  Logo horizontaal wit ow 

Medische keuring

Om te mogen duiken is het nodig dat je door een arts medisch gekeurd wordt. Dit kan bij voorkeur door een duikerarts, maar het mag ook door een huisarts gedaan worden behalve je eigen huisarts. De keuring is niet zwaar en bij goedkeuring krijg je meteen een verklaring mee en/of een stempel in je logboek.

Binnen de vereniging is het mogelijk je door een gecertificeerde duikerarts medisch te laten keuren.
De keuringen worden een aantal keren per jaar bij voldoende belangstelling op de praktijk van de clubarts te Zwijndrecht gehouden. De resultaten zullen met u besproken worden en in een dossier aangelegd worden. Het dossier bevat vertrouwelijke medische informatie en zal als zodanig behandeld worden.
Wil je hiervan gebruik maken dan is het mogelijk om je hiervoor op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
onder vermelding van je naam, voornaam, geboorte datum, emailadres en telefoonnummer en welke vorm van onderwatersport je beoefent (duiken, onderwater hockey of scubadoe). Je krijgt dan de nodige informatie doorgestuurd.
Laat, als je je bij een andere arts hebt laten keuren, dit even weten, om te voorkomen dat je niet mee mag trainen/zwemmen of met clubduiken mee mag doen. Ook dit kan je weer e-mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, voornaam, geboorte datum, en de nieuwe keuringsdatum.

Meer informatie over de medische keuringen kan je lezen op het publicatiebord in het clubhuis of in de clubblad De Snorkel.
Wanneer moet je nu gekeurd worden? De NOB stelt het volgende:

  Keuring? Invullen van
Scubadoe zwembad Afhankelijk van medische vragenlijst Medische vragenlijst
Scubadoe buitenwater Verplicht: jaarlijks tot 14 jaar  
Introduik (geen NOB lid)   Controlelijst Introductieduik
Opfriscursus (geen NOB lid)   Controlelijst Opfristraining
Zwembad duikopleiding (NOB lid) Verplicht: tot 50 jaar min. 1X per drie jaar.  
  Verplicht: vanaf 50 jaar, jaarlijks  
Zwembad duikopleiding Verplicht: tot 50 jaar min. 1X per drie jaar.  
(NOB lid) Verplicht: vanaf 50 jaar, jaarlijks