duiken  Logo horizontaal wit ow

De Vereniging

Onderwater Sport Club Dordrecht (OSCD) is een moderne onderwatersportvereniging waar Duiken, Onderwaterhockey, Scubadoe en Freediving hoog in het vaandel staan. De vereniging is in 1960 opgericht en is inmiddels al meer dan 50 jaar een begrip in Dordrecht.

Het is een gezellige vereniging waar veel aandacht wordt besteed aan clubactiviteiten, jeugdactiviteiten, clubaangelegenheden en toernooien. Ook is het de plek waar je een goede en veilige opleiding kunt volgen op elk niveau in de duiksport, deze opleidingen worden gegeven door onze eigen goed opgeleide instructeurs.

In de vereniging zijn vrijwilligers actief, deze leden leveren een bijdrage zoals het onderhoud aan het clubhuis, het geven van trainingen en het verzorgen van het duikmateriaal en het vullen van de duikflessen.

We zijn gehuisvest op de Sportboulevard in Dordrecht, en hebben de beschikking over een zwembad en een eigen clubhuis in Caribische sferen met gratis WiFi verbinding. We bezitten een eigen materiaalruimte met een Bauer compressor, waar we zelf onze flessen mee vullen. Tevens beschikken we over modern goed onderhouden duikmateriaal voor tijdens de trainingen. Deze materialen worden onderhouden door onze eigen materiaalcommissie.

OSCD is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Deze is op zijn beurt aangesloten bij de wereldwijd werkende bond CMAS (Confederation Mondiale des Activités Subaquatiques). Brevetten van CMAS zijn wereldwijd erkend en genieten een uitstekende reputatie.

Zoek je een bruisende vereniging en heb je interesse om onze club te willen bezoeken, dan kan dat. Op woensdag of vrijdag avond ben je van harte welkom om kennis te maken met de vereniging. Wij vertellen je dan meer over de mogelijkheden over het duiken, Onderwaterhockey, Scubadoe of Freediving. Ook kunnen wij je een gratis proefles aanbieden in overleg met de trainingscommissie. Je kan daarna rustig zelf beslissen of je het leuk vindt om lid te worden van onze vereniging.