duiken  Logo horizontaal wit ow 

Freediving

Een techniek die op zichzelf vele jaren oud is en tegenwoordig op verschillende manieren wordt gebruikt. De meest populaire manier is om zonder gebruik van zware persluchtflessen de onderwaterwereld te verkennen. Zonder het zware duikmateriaal zwem je licht en ontspannen door de onderwaterwereld. Omdat je geen luchtbellen uitblaast, kan je vrijwel altijd ook dichter bij onderwaterdieren komen. Minder populair, maar wel bekender is freediving als wedstrijd- en recordsport. Hierbij is de onderwaterwereld minder van belang en gaat het voor de deelnemers om hun uiterste op te zoeken in tijd, diepte en afstand.

Wanneer in de media wordt gerefereerd aan freediving, wordt hiermee meestal de wedstrijdvariant bedoeld. Voor mij persoonlijk zijn beide vormen van freediving bijzonder. De competitieve variant leert je hoe je lichaam reageert onder stress, en leer je hoe je hiermee om kan gaan. De recreatieve variant laat je intensiever kennis maken met de onderwaterwereld, en maakt je bewust hoe bijzonder deze wereld is.

Voor informatie kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.