duiken  Logo horizontaal wit ow 

NOB 3* opleiding

Instructeur brieft de 3* cursisten

Met schredesprong te water

Brevetdoelstellingen
De 3* duiker wordt opgeleid als begeleidend duiker. Hij leert in het onderdeel Redden hoe hij moet reageren bij een duikongeval. Ook leert hij hoe hij duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden hem recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Echter ook de 3* behoort te duiken bnnen de nultijden.

Duikervaring
Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet hij in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit zijn vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die hij maakt in het kader van zijn opleiding. Tevens moet hij beschikken over de specialisatie Redden

Ingangsniveau
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 3*-duiker moet hij:- lid zijn van de NOB;- minimaal 18 jaar zijn;- beschikken over het 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

Vervolgopleiding
Een 3*-duiker staat voor de keuze of hij zich verder gaat specialiseren in het duiken of dat hij kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1*-instructeur. Hij kan het natuurlijk ook beiden doen.